Ga naar de inhoud

Aankoopjachtmakelaar

Elmar Teeuwen

Als EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur heb ik vele watersporters begeleid bij de aanschaf van hun droomjacht bij diverse jachtmakelaardijen. Ik ken de voor- en nadelen van veel boten uit eigen ervaringen en weet wat het inhoudt om een boot te bezitten. Als booteigenaar heb ik deelgenomen aan regatta’s en heb zelf een refit gedaan van een stalen klassiek zeiljacht. Naast mijn moedertaal Nederlands spreek ik Engels, Duits en Italiaans. Mijn kennis, ervaring en netwerk kunnen van grote waarde zijn voor iedereen die op zoek is naar het jacht van zijn dromen.

Waarom een aankoopjachtmakelaar?

Het kopen van een jacht is meestal het resultaat van liefde op het eerste gezicht. De verkeerde aankoop kan echter slapeloze nachten veroorzaken. Om dit te voorkomen kunt u maar beter een second opinion vragen aan een EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur. Ik kan u adviseren over welk jacht het meest geschikt is voor uw vaarplannen, bemanning en budget. Mijn diensten zijn van toepassing op gebruikte en nieuwe jachten.

Veel kopers realiseren zich niet dat verkopende jachtmakelaars in eerste instantie voor de verkoper werken, niet voor u als koper. Als aankoopmakelaar dien ik wel primair uw belangen. Als aankoopmakelaar kijk ik met andere ogen welk jacht echt geschikt is.

Zoekopdracht boot

Het vinden van het perfecte zeil- of motorjacht dat precies voldoet aan uw wensen kan tijdrovend en frustrerend zijn. Er zijn namelijk talloze boten-te-koop marktplaatsen. Elk botensegment heeft een eigen website en ook zijn er websites die populair zijn in een bepaald land, maar niet daarbuiten.

De websites die internationaal het meest bekend zijn, bieden niet alle schepen aan, want adverteren daarop is duur of alleen voor jachtmakelaars mogelijk, maar niet voor jachteigenaren. Overigens zijn er ook jachtmakelaars die de boten bewust alleen op hun eigen bedrijfswebsite adverteren, om de klanten daar naartoe te trekken. Ook een zoekmachine zoals Google biedt geen uitkomst, omdat de zoekresultaten onduidelijk en onoverzichtelijk zijn. Veel jachten worden bijvoorbeeld nog steeds te koop aangeboden, terwijl ze in werkelijkheid al verkocht zijn. 

Aan de andere kant zijn er vaak jachten in “stille verkoop”, wat betekent dat de eigenaar openstaat voor verkoop, maar het jacht niet op internet wil adverteren, bijvoorbeeld omdat de boot gebruikt wordt voor charter activiteiten. Daarvoor moet u dus contact opnemen met de eigenaar.

Als jachtmakelaar heb ik diepgaande kennis van de markt en kan u helpen bij het vinden van het perfecte jacht dat aan uw behoeften en budget voldoet. Ik heb toegang tot een uitgebreid netwerk, ben objectief en kan u helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Als jachtmakelaar neem ik u graag het tijdrovende werk uit handen van het zoeken. Als u op zoek bent naar een jacht en u wilt tijd besparen en profiteren van de expertise van een professional, dan kan het geven van een zoekopdracht een goede keuze zijn.

Marktscan en eerste bezichtiging

Met een marktscan vergelijk ik concurrerende jachten op de markt, waarbij ik kijk naar de belangrijkste beslissingsfactoren. Ook doe ik eerste bezichtigingen op jachten die op afgelegen locaties liggen. Met behulp van videobellen kunnen we samen het schip inspecteren en ik kan goed video en fotomateriaal sturen.

Proefvaart & Inspectie

Ook help ik kopers graag bij proefvaarten en inspecties. Ik zal de rapporten kritisch bekijken en u adviseren wat u kan doen als zich onverwachte problemen voordoen.

MOA, Scheepsdocumenten  & BTW

Na vele jaren als jachtmakelaar gewerkt te hebben in het meest luxe segment van jachten vanaf 20 meter en betrokken te zijn geweest bij vele transacties, kan ik u adviseren met al het papierwerk zoals de MOA, eigendomsbewijzen, BTW certificaten, registraties en hypotheken.

Sinds 2007 werk ik als internationaal jachtmakelaar & taxateur voor verschillende kantoren. Mijn focus heeft altijd gelegen op het verkopen van (semi-)custom zeiljachten vanaf 20 meter. De meeste zijn gebouwd in staal of aluminium. Ik ben verantwoordelijk geweest voor diverse deals met tevreden kopers en verkopers. Onderdeel van het werk is deelname aan jachtshows in bijvoorbeeld Monaco en Cannes. Daarnaast heb ik diverse taxatierapporten geschreven voor zeiljachten tussen de 20 en 40 meter.

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Italiaans

“You can’t buy happiness, but you can buy a boat and that’s pretty much the same thing.”