Meteen naar de inhoud

Aankoopjachtmakelaar

Elmar Teeuwen

Als EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur heb ik vele zeilers begeleid bij de aanschaf van hun droomjacht bij diverse jachtmakelaardijen. Ik ken de voor- en nadelen van veel boten uit eigen ervaringen en weet wat het inhoudt om een boot te bezitten. Als booteigenaar heb ik deelgenomen aan regatta’s en heb zelf een refit gedaan van een stalen klassiek zeiljacht. Naast mijn moedertaal Nederlands spreek ik Engels, Duits en Italiaans. Mijn kennis, ervaring en netwerk kunnen van grote waarde zijn voor iedereen die op zoek is naar het jacht van zijn dromen.

Waarom een aankoopjachtmakelaar?

Het kopen van een jacht is meestal het resultaat van liefde op het eerste gezicht. De verkeerde aankoop kan echter slapeloze nachten veroorzaken. Om dit te voorkomen kunt u maar beter een second opinion vragen aan een EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur. Ik kan u adviseren over welk jacht het meest geschikt is voor uw vaarplannen, bemanning en budget. Mijn diensten zijn van toepassing op gebruikte en nieuw gebouwde jachten.

Veel kopers realiseren zich niet dat verkopende jachtmakelaars in eerste instantie voor de verkoper handelen, niet voor u als koper. Als aankoopmakelaar dien ik wel primair uw belangen. Als aankoopmakelaar kijk ik met andere ogen welk jacht echt geschikt is.

Marktscan en voorinspecties

Met een marktscan vergelijk ik concurrerende jachten op de markt, waarbij ik kijk naar de belangrijkste beslissingsfactoren. Hiervoor heb ik toegang tot een jachtendatabases waarin ik de daadwerkelijke verkoopprijzen kan opzoeken, in plaats van alleen naar de vraagprijzen te kijken. Ook doe ik voorinspecties op jachten die op afgelegen locaties liggen. Met behulp van videobellen kunnen we samen het schip inspecteren.

Proefvaart & Inspectie

Ook help ik kopers graag bij proefvaarten en inspecties. Ik zal de rapporten kritisch bekijken en u adviseren wat u moet doen als zich onverwachte problemen voordoen tijdens de proefvaart of inspectie.

MOA, Scheepsdocumenten  & BTW

Na vele jaren als jachtmakelaar gewerkt te hebben in het meest luxe segment van jachten vanaf 20 meter en betrokken te zijn geweest bij vele transacties, kan ik u adviseren met al het papierwerk zoals de MOA, eigendomsbewijzen, BTW certificaten, registraties en hypotheken.

Sinds 2007 werk ik als internationaal jachtmakelaar & taxateur voor verschillende kantoren. Mijn focus heeft altijd gelegen op het verkopen van (semi-)custom zeiljachten vanaf 20 meter. De meeste zijn gebouwd in staal of aluminium. Ik ben verantwoordelijk geweest voor diverse deals met tevreden kopers en verkopers. Onderdeel van het werk is deelname aan jachtshows in bijvoorbeeld Monaco en Cannes. Daarnaast heb ik diverse taxatierapporten geschreven voor zeiljachten tussen de 20 en 40 meter. Sinds 2019 werk ik als agent van Sea Independent en internationale jachtmakelaardij, met wereldwijde dekking op het gebied van marketing, uitgebreide klantendatabase en netwerk van agenten. Het netwerk heeft een indrukwekkend verkooprecord in het segment van (semi-)custom built luxe jachten vanaf 20 meter.

  • Jachtmakelaardij
  • Taxaties
  • Contracten en scheepsdocumenten
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Italiaans

“You can’t buy happiness, but you can buy a boat and that’s pretty much the same thing.”