Aankoop Jachtmakelaar

Als EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur heb ik vele zeilers begeleid bij de aanschaf van hun droomjacht bij diverse jachtmakelaardijen. Ik ken de voor- en nadelen van veel boten uit mijn eigen ervaringen, aangezien ik sinds 2000 zeiltrainingen geef en yacht deliveries verzorg. Uit eigen ervaring weet ik goed wat het inhoud om een boot te bezitten. Als booteigenaar heb ik deelgenomen aan regatta’s en heb zelf een refit gedaan van een stalen klassiek zeiljacht. Naast mijn moedertaal Nederlands spreek ik Engels, Duits en Italiaans. Mijn kennis, ervaring en netwerk kunnen van grote waarde zijn voor iedereen die op zoek is naar het jacht van zijn dromen.

WAAROM EEN aankoopJACHTmakelaar?

Het kopen van een jacht is meestal het resultaat van liefde op het eerste gezicht. De verkeerde keuze kan echter echt veel slapeloze nachten veroorzaken. Om dit te voorkomen vraagt u beter een second opinion aan een EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur. Ik kan u waardevol adviseren over welk jacht het meest geschikt is voor uw vaarplannen, bemanning en budget. Mijn diensten zijn van toepassing op gebruikte en nieuw gebouwde jachten.

Veel kopers realiseren zich niet dat verkopende jachtmakelaars in eerste instantie voor de verkoper handelen, niet voor u als koper. Als aankoopmakelaar dien ik wel primair uw belangen. Als aankoopmakelaar kijk ik met andere ogen welk jacht echt geschikt is.

MARKTSCAN & VOORINSPECTIES

Met een marktscan vergelijk ik concurrerende jachten op de markt, waarbij ik kijk naar de belangrijkste beslissingsfactoren. Hiervoor heb ik toegang tot een van de grootste jachtdatabases ter wereld waarin ik de daadwerkelijke verkoopprijzen kan opzoeken, in plaats van alleen naar de initiële vraagprijzen te kijken. Ook doe ik voorinspecties op jachten die op afgelegen locaties liggen. Met behulp van videobellen kunnen we samen aan boord kijken.

Proefvaart & INSPECTIE

Ook help ik kopers graag bij proefvaarten en inspecties. Ik zal de rapporten kritisch bekijken en u adviseren wat u moet doen als zich onverwachte problemen voordoen tijdens de proefvaart of inspectie.

MOA, SCHEEPSDOCUMENTEN & BTW

Na vele jaren als jachtmakelaar gewerkt te hebben in het meest luxe segment van jachten vanaf 20 meter en betrokken te zijn geweest bij vele transacties, kan ik u adviseren met al het papierwerk zoals de MOA, eigendomsbewijzen, BTW certificaten, registraties en hypotheken.