Ga naar de inhoud

Vrijblijvende offerte?
+31 (0)6 15053445
e-Mail

Zeilen in Kroatië

Dalmatië in Kroatië is een van de mooiste zeilgebieden van Europa. We starten vanuit Split of Trogir en varen naar andere historische stadjes, zoals Sibinek of Zadar. De Kornati-eilanden, bestaande uit talloze kleine eilandjes, bieden ontelbare anker baaitjes waar we de rust op kunnen zoeken. De gemiddelde wind in de zomer is gemiddeld 7 a 8 knopen en de kans op 4Bft+ is ronde de 20%. Er is tevens kans op extreem harde wind als de Bora of de Jugo gaat waaien. De Bora is een droge koude wind uit de bergen in het Noorden. De Jugo is de warme vochtige wind uit het zuiden. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 22 – 29 graden. Het havengeld in de luxe havens is prijzig, maar de havens hebben luxe voorzieningen. Het lokale menu staan grote mosselen, gedroogde hammen, visgerechten, zwarte risotto en het likeurtje Rakija. Naast zeilen kunnen we zwemmen in de Krka watervallen, wandelen en snorkelen.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Split. Luchtvaartmaatschappijen die hierop vliegen zijn Easyjet en KLM vanaf Schiphol en Transavia vanaf Rotterdam. De Transfer van Split Airport naar de haven is 24 km, ofwel 30 minuten per taxi. 

We kunnen havens aandoen zoals: Split, Hvar, Trogir, Sibinek, Zadar en de Kornati Eilanden.

Als u via mij een boot huurt en mij meeneemt als charterschipper of zeilinstructeur, dan kunt u op een veiligere en meer ontspannen manier genieten van uw zeilvakantie en wie dat wenst kan zijn of haar zeilvaardigheid en kennis verbeteren.

Ankerbaaitjes

Pittoreske haventjes

Levendigheid