Ga naar de inhoud

Vrijblijvende offerte?
+31 (0)6 15053445
e-Mail

Zeilen in Griekenland

Griekenland is een van de mooiste zeilgebieden van Europa. We starten vanuit Athene en varen naar de Saronische Eilanden en bezoeken haventjes, zoals: Poros, Hydra, Spetses, Porto Heli en Monemvasia. Het gebied telt ook vele schitterende ankerbaaitjes waar we de rust op kunnen zoeken. De gemiddelde wind in de zomer is rustig, maar er is ook kans op harde wind als de Meltemi gaat waaien. De Meltemi is een flinke wind uit het Noorden. De gemiddelde temperatuur in de zomer is tussen de 28 en 32 graden Celsius, met uitschieters richting 40 graden Celsius. Het havengeld is goedkoop, maar de havens hebben ook geen luxe voorzieningen. De Griekse keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van verse, lokale ingrediënten, zoals olijfolie, kruiden, groenten, vis en vlees. Ouzo, een sterke anijslikeur die vaak wordt gedronken als aperitief.  Verder staat op het menu: Tzatziki, Moussaka, Souvlaki en natuurlijk Baklava als nagerecht. Naast zeilen kunnen we zwemmen, wandelen en snorkelen en kunt u indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse Oudheid bewonderen.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”. De Transfer van naar de haven is binnen een uur te doen per bus.

Binnen een week is het mogelijk om via Poros, Hydra, Spetses, Porto Heli en dergelijke tot Monemvasia te varen en dan weer terug.

Als u via mij een boot huurt en mij meeneemt als charterschipper of zeilinstructeur, dan kunt u op een veiligere en meer ontspannen manier genieten van uw zeilvakantie en wie dat wenst kan zijn of haar zeilvaardigheid en kennis verbeteren.

Ankerbaaitjes

Pittoreske haventjes

Levendigheid