Meteen naar de inhoud

Yacht Delivery Schipper

Elmar Teeuwen

Wilt u deelnemen aan een regatta in het buitenland of wilt u tijdens uw vakantie een ander vaargebied ontdekken, maar heeft u geen tijd om uw jacht daar naartoe te zeilen? Dan kan ik dat voor u regelen. Ik heb een netwerk van zeilers waaruit ik snel een jachtdelivery-team kan samenstellen. Ik ben een CWO gecertificeerde zeilinstructeur en tevens RYA Yachtmaster® Offshore met twee decennia ervaring op de Noordzee en Middellandse Zee. Ik beschik over de “Skipper Third Party Liability Insurance” van Pantaenius voor commerciële schippers op schepen tot 17 meter.

Delivery Schipper en bemanning

Alleen als er naast de schipper / instructeur nog 2 ervaren mensen meevaren, kan er meerdere dagen non-stop doorgevaren worden. Bij Yacht Deliveries waarbij de eigenaar zelf niet wil of kan meevaren zal ik extra delivery crew inhuren en/of opstappers meevragen die op vrijwillige basis willen meevaren om ervaring op te doen op zee.

Combinatie yacht delivery met Les op eigen schip

Ook is het mogelijk dat de eigenaar juist wel zelf meevaart want de delivery schipper is tevens zeilinstructeur. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Voor les op eigen schip binnen het CWO Jachtvaren opleidingssysteem moet het schip voldoende zeewaardig zijn en uitgerust zijn voor het vaargebied volgens de inventarislijst van de CWO, die op aanvraag verkrijgbaar is. Voor tochten verder dan 12 mijl uit de kust is bijvoorbeeld een reddingsvlot en EPIRB aan boord noodzakelijk.

Eisen aan het schip

De eigenaar of opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat het schip voldoende zeewaardig is voor het vaargebied. Denk hierbij met name aan een controle van schone en volle (diesel-)tanks, de (brandstof-) filters, tuigage, inventaris, werking van de navigatieverlichting, veiligheid en communicatie uitrusting, aanwezigheid van alle scheepsdocumenten, e.d.

Kosten yacht delivery

Voor yacht delivery reken ik een prijs per dag en verder zullen alle onkosten voor rekening komen van de opdrachtgever en bestaan uit onder andere de reistijd vanaf Zeist of Milaan (afhankelijk waar Elmar vandaan moet komen / naartoe moet reizen), indien van toepassing de vergoeding voor extra professionele bemanning, brandstof, olie, douane-, brug-, sluis- of havengelden, reiskosten van de schipper en eventueel extra bemanning en indien van toepassing, hotelovernachtingen en overige onkosten.

Naast yacht deliveries heb ik als zeezeilinstructeur meer dan twee decennia ervaring in het lesgeven van beginners- tot instructeursniveau op de Noordzee en Middellandse Zee van kajuitzeiljachten, catamarans en motorjachten. Ook heb ik met succes verschillende wedstrijdzeilteams getraind.

RYA/MCA Cruising Instructor Sail
RYA/MCA Shorebased instructor Navigation
RYA/MCA Yachtmaster Offshore Commercial Endorsement
RYA SRC Short Range Certificate Assessor
CWO zeezeilinstructeur
Docent Vaarbewijs en Kustnavigatie
Examinator Basiscertificaat Marifonie

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Italiaans

Professionele Yacht delivery op alle Europese kustwateren: Verzekerd, gecertificeerd en ervaren.