Bestel het juiste hostingpakket

De juiste hostingprovider is erg belangrijk, vooral voor websites met een content managementsysteem zoals Joomla! of Wordpress. Kies daarom voor kwaliteit in plaats van te besparen op hosting van misschien wel uw belangrijkste marketingtool.

Website Snelheid

Snelheid en veiligheid zijn steeds belangrijkere ranking factoren voor zoekmachines zoals Google. De goedkoopste hostingproviders hosten relatief meer websites per server wat ten koste gaat van de snelheid. Bovendien zijn bij de vele goedkope hostingproviders instellingen niet optimaal om uw website sneller of veiliger te kunnen maken.

Hosting Provider

Bereikbaarheid helpdesk

Verder is het natuurlijk belangrijk dat uw hostingprovider altijd (24×7) en direct bereikbaar is via bijvoorbeeld chat of telefoon. Het is voor het bouwen en onderhouden onhandig als na 17.00 uur of in het weekend het antwoordapparaat erop gaat bij uw provider. Een helpdesk die alleen per ticket systeem werkt is ook moeilijk om mee samen te werken, waardoor alles langer duurt dan nodig.

Als ik door onvoorziene omstandigheden onbereikbaar zou zijn (laten we daar niet vanuit gaan, maar het zou een keer kunnen gebeuren), dan kan de website-eigenaar rechtstreeks contact opnemen met de helpdesk van de hostingprovider, door middel van telefoon of chat. Zij kunnen bijvoorbeeld in geval van nood een backup voor u terugplaatsen als uw website uit de lucht is of u helpen als uw email niet meer werkt. Daarom is het ook zo belangrijk dat u als website-eigenaar over de login-gegevens beschikt om in te loggen op de website van uw hostingprovider.

Back-ups

Elke website met CMS moet onderhouden worden bestaande uit het maken van backups en updates. Veel hostingproviders bewaren backups maar een paar dagen. Als u er dan na een week pas achter komt dat er iets mis is met uw website, dan kunt u dus niet gratis de backup terug laten zetten. Vaak kost u dat dan veel geld of nog erger, is het helemaal niet meer mogelijk. Ik raad daarom een hostingprovider aan die dagelijks een backup maakt en die minimaal 2 weken bewaart. Als u de backups ook kunt downloaden is dat een extra voordeel.

Standaard = sneller = goedkoper

Elke hostingprovider heeft een eigen “control panel”, server instellingen en andere bijzonderheden. Het zou onnodig veel tijd (en dus geld) kosten als ik steeds mijn weg moet vinden bij verschillende Hostingproviders. Daarom kunnen we het beter “standaard” houden.

Direct uw hosting pakket bestellen?

Gebruik aub mijn affiliate links om een hostingpakket te bestellen, dan ziet de hostingprovider dat u via mij komt en dat levert mij een kleine vergoeding op. Ik zal u daarvoor eeuwig dankbaar zijn.

Budget webhosting provider

Als en websitesnelheid en vindbaarheid in Google voor uw website niet belangrijk zijn en u zo veel mogelijk op de kleintjes wilt letten dan kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van www.yourhosting.nl/.

Beste hosting provider Voor Joomla websites

Siteground

Voorheen bouwde ik websites altijd in Joomla, omdat Joomla! destijd beter was dan Wordpress.
Siteground was en is nog steeds dé Joomla hosting provider. U heeft minimaal het StartUp Pakket nodig voor eenvoudige websites of het GrowBig of GoGeek pakket voor grotere websites en webshops, websites met relatief veel bezoekers, als u meerdere URL’s heeft, e.d.
Affiliate link: http://www.siteground.com/index.htm?afcode=4c2e090c6b6376c79fb60457af90fdb2

Beste hostingproviders voor Wordpress websites

De hostingprovider die in tests als “beste” naar voren komt is niet altijd “de snelste”. Bij “de beste” wordt namelijk ook gekeken naar helpdesk support, downtime, email, backups, veiligheid, prijs, etc., maar soms gaat het alleen om de snelheid en misschien heeft u het budget er graag voor over. Met Wordpress met Elementor blijkt Siteground, die “overall” vaak als beste uit de verf komt in onafhankelijke tests, niet heel snel. Sommige hosting providers, zoals Siteground, kiezen met hun serverinstelllingen namelijk voor een gulden middenweg, voor ook Joomla, Drupal, Magento, etc. en kiezen voor een minimale downtime. Soms is het dus beter om een gespecialiseerde hostingprovider te zoeken.

Kinsta

Kinsta is razendsnel en gebruikt een datacentrum van Google in Nederland. Kinsta biedt alleen geen domeinregistratie. Dat moet u dus regelen via bijvoorbeeld https://domains.google.com/, https://www.namecheap.com/ of uw huidige budget hosting provider. Ook biedt Kinsta geen webmailboxen of emailadressen. Ook dat moet u dus op een andere manier regelen, zoals https://workspace.google.com/ of https://www.office.com/.
Affiliate link: https://kinsta.com/signup/?plan=visits-starter&interval=year&kaid=QVLKCXRZIMWR

WPX Hosting

Supersnel, maar heeft geen datacenter in Nederland en als uw doelgroep in Nederland woont is dat wel aan te bevelen voor de vindbaarheid op locatie in Google.
Affiliate link: https://wpx.net/?affid=5208

Stuur mij a.u.b. het volgende

Als u wilt dat ik uw website ga bouwen, bestel dan een van de bovenstaande paketten en laat mij a.u.b. weten op welke hostingprovider uw keuze is gevallen en stuur mij a.u.b. uw Loginnaam en Wachtwoord. Het is beter om niet te gebruiken @uwdomeinnaam.com maar liever @outlook.com of @gmail.com, want als er iets mis is met uw email en u bent uw wachtwoord vergeten, dan kunt u uw wachtwoord niet meer herstellen. Bovendien is de kans kleiner dat spamfilters de email van @outlook.com of @gmail.com tegenhouden.