Meteen naar de inhoud

Het verdienen van links naar uw website heet linkbuilding, of beter “link earning”. Dit is een kwestie van interessante content aanbieden. Om dit te bereiken moet u creatief te werk gaan. Als veel websites die betrekking hebben op uw vakgebied een link vermelden naar uw website, dan ziet Google uw website als belangrijk en zal uw Pagerank verbeteren. 

Linkbuilding

Portals 

Adverteren op portals kan extra websitebezoekers en dus omzet opleveren omdat portals vaak goed vindbaar zijn. Het nadeel is dat adverteren in goede portals vaak duur is en dat ook uw concurrenten erop vermeld staan. Als u een link kunt verdienen op een portal, dan is het vaak een “no-follow” link en die heeft geen positieve invloed op uw ranking. Op lange termijn is het dus beter om ervoor te zorgen dat uw eigen website gewoon het meest interessant is, zodat u de dure portals niet nodig heeft. 

Met online tools kunt u zien welke sites er al naar uw website linken. Gebruik deze tool ook om backlinks naar de website van uw concurrentie te zien. Wellicht kunt u ook een backlink verdienen op diezelfde sites: Probeer https://www.semrush.com/ of https://ahrefs.com/backlink-checker 

Deelname aan linkfarms of betaalde links om de pagerank te verbeteren wordt gestraft door Google. Dit geldt ook voor overmatig veel links in blogs, forums, e.d. Link nooit terug naar andere websites in ruil voor een link naar uw website. Maar het is mogelijk dat bijvoorbeeld de concurrentie spammy links op linkfarms naar uw website plaatst waardoor google u strafpunten geeft. In dat geval kunt u die rapporteren, zie: 
https://support.google.com/webmasters/answer/2648487?hl=en