Meteen naar de inhoud

Input geven voor grafisch ontwerp

Voordat ik en eventueel uw grafisch ontwerper aan de slag kunnen gaan hebben we uw input nodig. Wat heeft u in gedachte qua “look en feel” en layout?

Wireframe

Mood board

We beginnen met een collage van beeldmateriaal, zoals foto’s, screenshots van websites of onderdelen daarvan, advertenties, Pinterest, Instagram, etc. die we als inspiratie kunnen gebruiken om de juiste “look en feel” te creëren. We gaan het materiaal dus niet in uw website gebruiken. U kunt zich ook laten inspireren door de vele demo’s van de templates en pagebuilders die ik gebruik:
Wordpress: Themeisle en elementor.com
Joomla: Themler

Brandbook

Om zo effectief mogelijk te werk te gaan en het mooiste resultaat te bereiken, raad ik u aan om mij of een grafisch ontwerper, zoals bijvoorbeeld Marcia Teeuwen een brandbook te laten maken, als u dat nog niet heeft.

Dit bestaat uit:

  • Huisstijl omschrijving
  • LogoPay-off
  • Huisstijl elementen
  • Logovarianten
  • Primair kleurenpalet
  • Huisstijl lettertypes digitaal
  • Omschrijving beeldstijl fotografie

Om een voorbeeld te bekijken van een Brandbook klikt u op:

Wireframe

Met Adobe XD maken we een wireframe. Dat is een globale indeling van uw website dat beschrijft waar alle elementen zoals logo, menu, kolommen, afbeeldingen, etc. moeten komen. Het beschrijft dus de layout van de templates van de homepage, overzichtspagina, artikel etc. op desktop en op mobile.

wireframe

Prototype

Met Adobe XD maak ik of de grafisch ontwerper vervolgens het prototype dat zoveel mogelijk op het eindresultaat moet lijken. Dus het wireframe maar dan inclusief de huisstijlkleuren, afbeeldingen, teksten, etc. Ook alle eigenschappen van koppen, tekst, links, opsommingslijsten, etc. worden gedefinieerd.

Tot slot moeten met Photoshop en Illustrator de afbeeldingen precies op het juiste formaat gemaakt worden. Daarmee kan ik pas aan de slag met de bouw van de template in de volgende stap.