Meteen naar de inhoud

Als u regelmatig een blog artikel of video publiceert die daadwerkelijk van toegevoegde waarde is voor uw doelgroep, dan zal dat een hele belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van uw online marketing doelen. Social media posts, online advertenties en nieuwsbrieven kunt u vervolgens gaan linken naar deze blogs op uw website. Daar gaat het namelijk om: klanten naar uw website lokken, omdat daar de conversies plaatsvinden. Zo creëert u een trechter naar uw website. Een website met veel interessante artikelen over een bepaald onderwerp wordt bovendien beter vindbaar in zoekmachines. “Content is king” als het om SEO gaat.

content is king

Tekst wijzigen 

Alle Wordpress websites hebben een achterkant ofwel backend. Alleen beheerders kunnen inloggen in de backend met inlognaam en wachtwoord. Die achterkant is te bereiken door achter uw domeinnaam het volgende te typen in de URL balk van uw internetbrowser achter uw URL: wp-admin/ of /eventueel-geheime-code/?login/ 

Template 

De algemene layout van alle webpagina’s en ook de stijl zoals, kleur, grootte, uitlijning van alle tekst, kopjes, links, opsommingen op de website, worden centraal geregeld in de template. Hiermee kan een website voorzien worden van een standaard lay-out en stijl die op alle pagina’s en op alle teksten wordt toegepast. Als u daarin dus iets wilt wijzigen, dan kan ik als bouwer dat dus in 1 keer wijzigen in plaats van dat u alle pagina’s afzonderlijk zou moeten wijzigen. De voordelen daarvan zijn natuurlijk een enorme tijdsbesparing, dat de broncode “schoon” blijft. 

Kopiëren en plakken 

Als u tekst uit een document of van een andere internetpagina kopieert en plakt in de tekstverwerker van uw website dan plakt u mogelijk een hoop vuile opmaak-code mee. Daarom raad ik aan om de tekst eerst in een heel simpel tekstverwerkingsprogramma zoals kladblok te plakken en vanuit daar in de tekstverwerker van uw website. Zo blijft uw HTML code schoon. 

Posts en pages wijzigen in Wordpress 

In Wordpress zijn er pages (meer statische webpagina’s) en posts (zoals blogberichtjes). 

  • U kunt deze beheren in de achterkant/backend.
  • Klik op de post of page die u wilt wijzigen en u komt op de onderstaande pagina. 
  • Er is een tekstverwerker geïnstalleerd, zodat u de tekst kunt aanpassen in het tekstvak van de editor, zonder na te denken over de HTML code. U kunt tekst vet of schuin gedrukt maken, links invoeren of een “Lees verder…” knop invoeren. 
  • Nadat u de wijzigingen heeft gedaan, klikt u op Update / Bijwerken. 
  • Linksboven onder de naam van uw website kunt u klikken op visit site. Als u daarop klikt ziet u snel de voorkant van uw website, zodat u kunt controleren of de wijzigingen zijn gelukt. 
  • Dat is alles! 

Afbeeldingen invoegen in Wordpress 

Om een afbeelding of video in te voeren klikt u op Add media. Als uw afbeelding al op uw server staat dan selecteert u het in de lijst en klikt op de knop “insert”. 

Als de afbeelding nog niet op de server staat dan moeten we het eerst uploaden. Maar voordat we dat doen moeten we de afbeelding eerst op het juiste formaat maken en de juiste resolutie geven. Vraagt u dat gerust aan mij als u niet weet hoe dat te doen. Daarna kunt u de afbeelding uploaden via Add media – Upload files. 

Menu aanpassen in Wordpress

Het menu aanpassen in Wordpress gaat via het Dashboard – Uiterlijk – Menu’s.