Meteen naar de inhoud

Het bouwproces van de website

Als de voorbereidingsfase acter de rug is begint het bouwproces van de website. We kunnen dit proces indelen in de bouwfase, afrondingsfase en de oplevering, ofwel “Go-live”.

Bouwfase

De bouwfase heeft een doorlooptijd van 2 weken. Ik bouw aan de hand van een Photoshop bestand van het webdesign, uw template, voer de menustructuur, de content en de modules in. 

Bouwproces website

Afrondingsfase 

Na de bouwfase start direct de afrondingsfase. Ook die duurt 2 weken. Meestal blijft de website of webshop in de eerste week van de afrondingsfase nog “offline”, zodat alleen u als eerste de website kunnen testen, nadat u met een password kunt inloggen. In de tweede week zet ik na uw akkoord uw website “live”, zodat die publiek toegankelijk is en iedereen dus zonder inloggen uw website kan bezoeken en testen. 

De website en alle functionaliteiten moeten binnen de afrondingsfase door u zo uitvoerig mogelijk worden getest op verschillende apparaten, met verschillende besturingssystemen, schermresoluties en met verschillende browsertypes en versies. Als u tijdens deze fase niet genoeg tijd heeft om elke dag een uurtje te testen en uw input te geven, dan raad ik aan om het project uit te stellen, anders komen we niet lekker “in de flow”. Ook al test ik de website natuurlijk ook zo goed mogelijk, ik ga ervan uit dat juist de opdrachtgever zelf de website grondig test en dat deze twee weken voldoende zijn om uw input en feedback te geven, zodat ik dat in orde kan maken voor de opleveringsdatum. Daarna ga ik net zo lief nog zo lang door met verbeteringen als u wilt, maar dan berekenen ik mijn tijd op een 10 Urenkaart. Door de afrondingsfase af te bakenen met een periode wil ik u aanmoedigen om zo snel en zo goed mogelijk het concept te bekijken en te testen om te voorkomen dat uw project eindeloos lang duurt. 

Tijdens de bouwfase komen veel opdrachtgevers tot nieuwe inzichten en geven wijzigingen door in het definitief aangeleverde ontwerp, structuur of content. Dat is heel normaal, en ik maak alles graag voor u in orde. Wel hoop ik op uw begrip dat wijzigingen op eerder aangeleverd materiaal voor mij “dubbel” werk betekent dat ik op de 10 Urenkaart in rekening breng. 

Oplevering 

De opleveringsdatum is dus sowieso aan het einde van de afrondingsfase van 14 dagen. Na de oplevering ontvangt u ook de inloggegevens van de achterkant (het beheergedeelte) van de website en krijgt u uitleg over het beheer van de website.  

Als u met een campagne de nieuwe website gaat promoten, neem dan minimaal 2 weken extra tijd voor het geval het langer duurt dan gepland.