Meteen naar de inhoud

Back-up maken met Wordpress

Back-ups zijn noodzakelijk, zodat in het geval uw website beschadigd raakt, u altijd weer een goede back-up kunt terugzetten. Back-ups worden soms gemaakt door de hostingprovider, maar deze worden niet voor onbepaalde tijd bewaard. Het herstellen van een backup van bijvoorbeeld meer dan een maand geleden is vaak niet mogelijk. Bovendien komt het wel eens voor dat de facturen van de hostingprovider door bijvoorbeeld een spamfilter niet aankomen en dus niet betaald worden en dat de hostingprovider het account daarom afsluit en dan heeft u geen website en geen backups meer. Daarom raad ik mijn opdrachtgevers aan om af en toe een back-up te maken en deze op uw eigen systeem op te slaan. Ik help u graag. Ik maak niet periodiek backups voor mijn opdrachtgevers maar als u wilt dat ik eenmalig een back-up maak, test of deze niet “corrupt” is en deze 1 jaar bewaar, stuur dan per backup een email aan info@elmarteeuwen.com. Ik reken daar 1 uur werk voor.

BACKUP WORDPRESS MET UPDRAFT PLUS

Hoe maken we een backup van Wordpress met Updraft Plus?

 1. Login in de backend van Wordpress en ga naar het Dashboard.

  In Wordpress installeer ik vaak de backup plugin UpdraftPlus, zie https://updraftplus.com/. Soms is de plugin geïnstalleerd maar gedeactiveerd omwille van de website snelheid. Activeer de plugin door te gaan naar: Plugins – UpdraftPlus – Backup/Restore.

 2. Klik op instellingen – UpdraftPlus-Backups. Als de plugin (nog) niet geïnstalleerd is kunt u die zelf installeren door te gaan naar plugins – nieuwe plugin en zoek naar UpdraftPlus.

 3. Klik op de grote knop Nu een backup maken. 

 4. Zorg ervoor dat deze twee vakjes aangevinkt zijn: Voeg uw database toe aan de backup (…) 
  Voeg uw bestanden toe aan de backup (…)

 5. Klik op  (…) en zorg ervoor dat plugins, themes, uploads en other aangevinkt zijn.

  Backup UpdraftPlus WordPress

 6. Klik Backup Now en U ziet de melding: De backup is zo te zien geslaagd, en is nu afgerond (datum, tijd)

 7. De Backup verschijnt in het scherm. Om te downloaden klikt u op de knoppen: Database, Plugins, Thema’s, Uploads, WordPress, core, Overig. (Soms zijn er meerdere te downloaden pakketjes per onderdeel.)

 8. De onderdelen verschijnen er dan boven en u kunt klikken op de knoppen: Naar de computer downloaden.

 9. Download de onderdelen stuk voor stuk naar uw PC of externe harde schijf of backup device. 

 10. Verwijder de backup dan van de webserver, omdat de ruimte vaak beperkt is.