Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen zijn belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie. Veel mensen zoeken in Google naar afbeeldingen over het betreffende onderwerp. Komt uw afbeelding naar boven en klikt men erop, dan komt men op uw website. Het is daarom belangrijk om een zoekwoord in de bestandsnaam van de afbeelding te verwerken en om afbeeldingen juist te laten indexeren is het aan te raden om een image-sitemap aan te melden in Google Search Console. Ook moeten de alt tags ingevuld zijn. 

afbeeldingen optimaliseren

De afbeeldingen moeten precies de juiste afmetingen in pixels krijgen en dus niet met HTML code verkleind worden. Afbeeldingen mogen niet te groot zijn, omdat de website anders onnodig traag wordt. Hiermee bedoel ik zowel de afmeting in pixels als de bestandsgrootte. U kunt uitgaan van een standaard breedte van de website van 1150px op desktops. Full screen foto’s, zoals fullscreen headers en achtergrond foto’s, mogen zo’n 2500px breed worden, zodat ze fullscreen op high definition schermen nog scherp tonen. Met https://kraken.io/ kunt u afbeeldingen comprimeren. Voor WordPress zijn er handige plugins beschikbaar die het automatisch doen Imagify.

Bovendien moeten de afbeeldingen de juiste bestandsnaam krijgen en de alt tag moet ingevuld zijn. Verwerk daarin uiteraard een keyword van die pagina.