Online cursus Marifonie en GMDSS

In deze online cursus Marifonie en GMDSS leert u alles over maritieme communicatie en het is meer dan voldoende voorbereiding op het examen Basiscertificaat Marifonie. U kunt de artikelen één voor één doorlezen en de multiple choice vragen maken onderaan de pagina’s. Ook staan de antwoorden eronder.

Cursusinhoud Marifonie en GMDSS

Introductie Maritieme Communicatie
De Maritime Mobile (Satellite) Service
Procedures
Gmdss Apparatuur

Werkboek Marifonie

Om ook de uitwerkingen in te zien kunt u mijn werkboek bestellen. Het Werkboek bevat alle vragen en uitwerkingen van deze online cursus kustnavigatie op deze website.

Cursusmateriaal

U heeft verder geen cursusmateriaal nodig.

Praktijktraining Marifonie

In overleg kunnen we een afspraak maken om een praktijktraining te organiseren waarbij we kunnen oefenen met een set oefenmarifoons met DSC. Niet verplicht voor het examen, maar wel praktisch als u nog nooit met de marifoon heeft gewerkt.

Examen Marifonie

Het Agentschap Telecom heeft mij aangewezen als exameninstantie voor het Basiscertficaat Marionie. In overleg kunnen we een afspraak maken om een examen te organiseren in Zeist.

Extra cursusmogelijkheden

De cursus Marifonie is ook mogelijk als privéles of in-company training.

Marifonie Helpdesk

U kunt bij uw studie gebruikmaken van begeleiding op afstand via telefoon, WhatsApp, Skype of e-Mail. Kosten hiervoor bedragen Euro 60,- per uur.