Meteen naar de inhoud

Les op uw eigen schip

Elmar Teeuwen

Als zeezeilinstructeur heb ik meer dan twee decennia ervaring in het geven van zeilinstructie aan beginners- tot aan instructeursniveau op de Noordzee en Middellandse Zee en heb verschillende regatta-teams getraind. Ik ben een CWO-gecertificeerde zeezeilinstructeur en RYA Yachtmaster® Offshore en RYA Shorebased instructor.

Zeilinstructeur op uw eigen of gehuurde zeil- of motorjacht

U kunt mij als uw CWO gecertificeerde zeezeilinstructeur meenemen aan boord van uw eigen zeil- of motorjacht of een huurschip dat u, eventueel via mij, heeft gecharterd. Op deze manier kunt u veilig nieuwe bestemmingen ontdekken met uw vrienden en familie, op een meer ontspannen manier genieten van uw zeilvakantie en tegelijkertijd uw kennis en vaardigheden zoveel mogelijk verbeteren en een CWO-certificaat ontvangen in de discipline Jachtvaren Tidal.

Voordelen van een zeilinstructeur op uw eigen schip

De voordelen van vaarinstructie op uw eigen of een gehuurd schip, ten opzichte van zeezeilles op een schip van een vaarschool zijn de volgende:

  • U kunt zelf de bemanning samenstellen, zodat u geen onbekende cursisten aan boord krijgt. Als het niet zou klikken met de andere cursisten aan boord, dan kunt u niet even een ommetje maken. Met vaarinstructie op uw eigen schip kiest u de bemanning zelf.
  • Bij les op uw eigen schip heeft u invloed op het cursusprogramma. U kunt meebeslissen waar we naartoe varen, de vaartijden bepalen en bovendien ook bepalen wat we gaan oefenen. U bepaalt dus ook zelf het tempo van de oefeningen.
  • U kunt een CWO Jachtvaren Tidal certificaat behalen in de mooiste, meest uitdagende vaargebieden ter wereld. U bent dus niet gebonden aan één vaargebied, maar kunt ervaring opdoen in verschillende gebieden met verschillende bijzonderheden en uitdagingen.
  • U leert beter schipperen op uw eigen schip met de bijzondere vaareigenschappen van dat schip, de uitrusting van dat specifieke schip, etc.

Vaargebieden voor zeilinstructie

Het is mogelijk om mijn als zeilinstructeur in te huren in Nederland, maar ook geef ik zeillessen in het buitenland, bijvoorbeeld in een van mijn favoriete vaargebieden.

Cursusinhoud zeezeilinstructie

Vaarinstructie wordt gegeven aan de hand van het CWO Jachtzeilen Tidal (CWO Zeezeilen). Uw vorderingen worden bijgehouden in een digitaal CWO vorderingensysteem op watersportpaspoort.nl. Als u alle vorderingen onder de knie heeft ontvangt u een CWO certificaat. Als het u niet om een CWO Jachtzeilen certificaat te doen is, dan is het ook mogelijk om specifieke zaken te oefenen, zoals bijvoorbeeld:

Kosten CWO zeezeilinstructeur

Voor vaarinstructie op uw eigen zeil- of motorjacht reken ik een vaste dagprijs en daarbij komen nog mijn onkosten voor bijvoorbeeld het reizen van en naar het schip. Als u mij een email stuurt met de periode waarin u wilt varen, het aantal dagen dat u vaarinstructie wilt, het vaargebied, het aantal opstappers, eventueel uw eisen aan een huurschip, etc. dan stuur ik u een offerte voor mijn CWO vaarinstructie en eventueel een offerte voor een aantal geschikte huurschepen.

Als zeezeilinstructeur heb ik meer dan twee decennia ervaring in het lesgeven van beginners- tot instructeursniveau op de Noordzee en Middellandse Zee van kajuitzeiljachten, catamarans en motorjachten. Ook heb ik met succes verschillende wedstrijdzeilteams getraind.

Download CV

RYA/MCA Cruising Instructor Sail
RYA/MCA Shorebased instructor Navigation
RYA/MCA Yachtmaster Offshore Commercial Endorsement
RYA SRC Short Range Certificate Assessor
CWO zeezeilinstructeur
Docent Vaarbewijs en Kustnavigatie
Examinator Basiscertificaat Marifonie

Download CV

  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Italiaans

“Verleg uw grenzen op een leuke, verantwoorde manier en laat uw watersportdroom uitkomen.”