Jachtmarketing

Als u uw zeiljacht of motorjacht wilt verkopen of verhuren, dan kunt u natuurlijk een jachtmakelaar of charter agent aanstellen die de marketing van uw schip goed op de rails zet. Naar mijn idee is dat ook nog steeds de beste manier, maar sommige eigenaren willen geen exclusieve opdracht geven aan één jachtmakelaar. In plaats daarvan willen zij het zelf doen of alle jachtmakelaars de kans geven om hun schip te verkopen. Het nadeel daarvan is dat niemand de noodzakelijke tijd zal investeren in de marketing. Om dit soort eigenaren toch van dienst te kunnen zijn, bied ik een pakket aan jachtmarketingwerkzaamheden aan. Zonder exclusief contract of courtage, maar op basis van mijn uurtarief.

Yacht Marketing Plan

Jachtmarketing adviseur

Als EMCI-gecertificeerde jachtmakelaar en taxateur werk ik sinds 2000 in de jachtmakelaardij. Bovendien ben ik een gecertificeerde online marketingspecialist en webdesigner en ik houd mij graag bezig met fotografie en (drone) videoproductie. Deze vaardigheden pas ik toe bij mijn jachtmarketing activiteiten. Het internet is de verkoophaven van vandaag en een ongeëvenaarde online presentatie is in mijn ogen essentieel voor succesvolle verkoop. Naast Nederlands spreek ik Engels, Duits en Italiaans, aangezien ik in Italië woon.

Elmar Teeuwen
EMCI Jachtmakelaar & Taxateur
Webdesigner
Online Marketing Expert

Jachtwebsite

Het internet is de verkoophaven van deze tijd en daarom is in mijn visie een unieke website met een unieke URL voor uw jacht een goede stap. Het voordeel van een unieke jachtwebsite is dat de bezoeker de best mogelijke ervaring beleeft, dat er geen concurrerende schepen of reclamebanners naast staan zoals op boten portals meestal het geval is. Dus ook al heeft u al wel een exclusieve jachtmakelaar aangesteld, dan nog is een unieke jachtwebsite een goed idee om de verkoop een boost te geven. Ik heb hiervoor een ruim aantal zoekmachine vriendelijke URL’s geregistreerd waar u gebruik van kunt maken. 

Jachtportals

De “boten te koop” internet portals zijn ook belangrijk, maar ik raad aan om die te gebruiken als een fuik naar uw unieke jachtwebsite op een unieke URL.

Jacht PDF Brochure

Naar mijn mening is het altijd beter om een “WOW-ervaring” te creëren met mooie foto’s en video’s en dat de meer technische details alleen op aanvraag verstuurd worden. Zo komt u in direct contact met prospect’s voor uw schip. Het maken van een pdf-verkoopbrochure neem ik u graag uit handen.

JACHTFOTOGRAFIE EN DRONE VIDEO

Het maken van mooi beeldmateriaal om uw schip te verkopen is essentieel. Veel mensen zijn visueel ingesteld en haken af bij een slechte presentatie. Graag maak ik voor u een fotoserie en video van zowel het interieur als het exterieur. Dat doe ik vanuit uw bijboot en met een drone. Na de foto- en video-shoot van uw schip bewerk ik het materiaal met Adobe Creative Suite om uw schip op zo’n mooi mogelijke manier in de spotlights te zetten.

EMAILMARKETING

Het versturen van mooie nieuwsbrieven is een goede manier om te blijven communiceren met uw prospect’s. Wijzigingen in vraagprijs, locatie, e.d. kunt u zo doorgeven. Bovendien is het mogelijk om een mailinglijst samen te stellen van leads uit mijn eigen bestand.

PAY PER CLICK ADVERTEREN 

Online adverteren zoals met Google Ads is de meest effectieve manier van adverteren omdat u alleen betaalt als iemand specifiek zoekt naar uw type schip en klikt op de advertentie of banner.

SCHEEPSVEILINGEN

Het valt op dat de schepen vaak op een slechte manier worden gepresenteerd in (online) veilingen en dat resulteert in een tegenvallende opbrengsten of mislukte veilingen. Mijn advies is daarom om ook bij online scheepsveilingen in de bovenstaande activiteiten te investeren.

OPDRACHTGEVER
Jachtmakelaar

JAAR
2021

WERK
Jachtwebsite

OPDRACHTGEVER
Jachtmakelaar

WEBSITE
youtube.com

JAAR
2020